keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

lääkehoito

Kertokaapa mielipiteitänne lääkehoidosta.

(tiedän että olette siellä, laskuri rullaa vaikka kukaan ei sano mitään)

5 kommenttia:

  1. Sori, ollu vähän hoppua; ei oo ehtiny kommailee. :)

    Mulla on itselläni eriäviä mielipiteitä lääkkeistä. Jokaisen tulee mielestäni itse valita ryhtyykö syömään lääkkeitä vai ei, jokaisen yksilön kohdalla täytyy lääkäreidenkin ehdottomasti miettiä erikseen. Itse syön edelleen lääkkeitä, koska mun tilanteeseeni lääkehoito sopii tukemaan muita hoitoja.

    Itselläni on jäänyt mieleen lääkkeistä seuraavanlainen negatiivinen kokemus: (silloin aikoinaan kun apua masennukseen haki) Ihan ensimmäisenä sen kummemmin muita kyselemättä ruvettiin miettimään mitä lääkettä mulle syötetään. ENNEN kun kysyttiin mikä vaivaa ja miksi ja mistä masennus johtuu. Siitä tuli itselle olo, että ei ole yksilönä mitään merkitystä eikä sanavaltaa. Tuli sellainen mielikuva että ne vaan tunkevat muhun lääkkeitä ja ongelma poistuu ja yhteiskunta ei rasitu.

    Mutta tämä negatiivinen kokemus aiheesta oli lääkärin vika, ei itse lääkkeiden. Myöhemmin olen ymmärtänyt että lääkkeet on ainakin omalla kohalla ollu tarpeen tasoittamaan ja voimia antamaan, sen verran että olen jaksanut käydä rankan terapian itseni kuntouttamiseksi. En ajattele niin että mikään pilleri voisi ihmeparantaa, mutta ainakin omalla kohalla ovat hyvin tukeneet kuntoutumista, joten olen ehdottomasti pitänyt lääkkeitä positiivisena asiana.

    Alku lääkkeiden kanssa oli vähän säätämistä. Ei meinannut löytyä sopivaa, tuli sivuoireita jne. Mutta kun jaksoi sen alun yli, niin löyty sit sopiva ja jota on ruvettu sit vähentää kun kuntoki on noussu. Tässäkin asiassa pitää ite miettiä omaa parastaan. Aina ei oo lääkäritkään oikeessa, mutta joskus niitäkin on hyvä kuunnella.

    VastaaPoista
  2. Mites sielä voidaan tyttönen?

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. MTV3 22.3.2010
    Masennus, suomalaisten kansantauti. Studio 55:n vieraana Antti Heikkilä
    www.katsomo.fi

    Kannattaa katsoa!

    VastaaPoista
  5. ihan hyvin menee, loma tekee ihmeitä. Toki ei kai pitäisi ajatella liian positiivisesti, sitähän saattaa huijata itsensä terveeksi ja (taas) jää terapia saamatta :)

    Kiitos hyvistä jutuista.
    Oon minä aatellut itsekin sen niin, että joillekin lääkkeistä voi olla valtavan paljon apua. En vaan voi uskoa, etteikö luontaistuotteiden maailmasta löytyisi jotain korvaavaa hoitoapua..

    Ehkä tarvitsen lääkärien sijasta asiantuntevaa shamaania?

    VastaaPoista